söndag 5 juni 2016

Startar nya lådor

Inlägget flyttat till https://www.atligatradgarden.se/starta-nya-odlingslador/

25 kommentarer:

  1. Vad läckert det ser ut vid ditt nya växthus. Det kan du verkligen vara glad för och njuta av efter allt besvär du haft med det. Bra blev det.Finfin idé med lådorna i rött det gillar jag verkligen. det är lite bättre för kroppen med att ha höga lådor. Jag läste att Kronärtskockan är en perenn egentligen.har du dina på friland och de överlever vintern??? Har bestämt att i min nya låda ska det bli en sån och brysselkål( beställt av mannen)
    Ha nu en fin och skön söndag
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Vad snyggt det blir! Sallad hos tomaterna, så klart! Ska genast så frön.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Perfekt material att odla i. Visst är det roligt att koka ihop sin egen odlingsjord? Man vet exakt vad man får. Du kommer att få ett kanonbra resultat, det är jag helt övertygad om.

    Njut vidare av vårt härliga sommarväder!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Det blir både praktiskt och vackert. Så kul att växthuset är igång på riktigt och att du kan fixa med platsen runt ikring.
    //Helene

    SvaraRadera
  5. Precis så ska jag göra med min lövkompost, tack för tipset!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Himmel så snyggt ditt växthus är, och miljön runt om också. Perfekt att ha "sparat lite jord här och där" och fylla upp med.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  7. Men så härligt, snyggt blir det också.
    Lycka till med de nya lådorna och ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  8. Så snyggt det är! Väldigt, väldigt fint. Hoppas du trivs och kan njuta i fulla drag av ditt paradis.
    Allt gott

    SvaraRadera
  9. Du är imponerande energisk och påhittig.
    Jag förmodar att du inte har mördarsniglar för jag kan tänka mig att de skulle trivas i lövkomposten. Jag tar idé till mig, för här finns också mängder av löv att ta vara på när hösten kommer. Normalt brukar jag låta trädgården själv ta den tillvara, men det kan ju vara klokt att hjälpa till lite grann.

    SvaraRadera
  10. Det är så bra att kunna samla på allt från trädgården för att senare odla i. Jag har flera pallkragar där jag lägger trädgårdsavfall och täcker med gräsklipp, året efter är det så fint att odla i.
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  11. Pallkragar, det är grejer det!! Nu saknar jag bara 5 stycken till, sen blir det fler nästa år .... och mer jord. Det ska bli skoj att äntligen få starta komposter också. Jag ska samla löv och allt jag kommer över på tomten, men sen ska jag ta kontakt med någon hästgård i närheten också.
    Ha en fin helg! Kram

    SvaraRadera
  12. Du tar verkligen till vara på allt i din trädgård. Hur hinner du med allt.
    Kram!

    SvaraRadera
  13. Så fint det blir med de nya lådorna. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  14. Det ser så inbjudande ut, om jag hade det så där skulle jag nog inte kunna gå in om kvällarna, jag skulle typ sova i det där fina växthuset! Fina nya odlingslådor och med så mycket gott i dem kommer det snart att svämma över av fina plantor. Ha en fortsatt bra vecka! Kram

    SvaraRadera
  15. Oj,så fint du har fått utanför växthuset :o Grus,kantsten och nu röda odlingslådor ! Snyggt blev det ! och med den jordblandningen kommer det ju att växa så det knakar ! :D Kul att få se hur det växer fram :)
    Kram
    Elisabeth

    SvaraRadera
  16. Vilket fint växthus du har !!...det är annat än mitt lilla krypin, hihi...nu är det iaf klart och bilder ligger på bloggen ;)....det är mysigt att sitt där på kvällarna, det var ju det jag skulle ha det till för det mesta...min gurkplanta håller på att växa upp till taket, haha...men jag vågar inte sätta ut det i växthuset nu när kylan kommer...den ska ha varmt har jag läst...vi får väl se om den växer genom taket,
    haha...
    Kram bia

    SvaraRadera
  17. Jag känner igen det där fenomenet; ett plötsligt behov av ytterligare odlingslådor. Inte mig emot, dom ger ju oerhört mycket tillbaka.

    SvaraRadera
  18. Beundrar din ordning! Märka upp ordentligt, borde jag göra! Har en massa säckar med fullständigt okänt innehåll...
    Så fint där utanför växthuset!
    Allt gott!/Laila

    SvaraRadera
  19. Underbart! Så ska det gå till! Kompost och godsaker. Man känner sig rik med egen kompost tycker jag. Sen är ditt växthus såååå fint!!!!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  20. Underbart! Så ska det gå till! Kompost och godsaker. Man känner sig rik med egen kompost tycker jag. Sen är ditt växthus såååå fint!!!!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  21. Underbart! Så ska det gå till! Kompost och godsaker. Man känner sig rik med egen kompost tycker jag. Sen är ditt växthus såååå fint!!!!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  22. Jag följde ditt tips om att samla löven i säckar. De kommer nog att få stå till i höst eller kanske till nästa vår för allt tar längre tid här och än har det inte hänt så mycket.

    Ditt växthus är så himla fint och det blir jättebra med lådorna framför!

    SvaraRadera
  23. Vad fint det blev med lådor i rött framför växthuset.
    Hur får du dina kronärtskockor att övervintra? Jag lyckades inte ens få min Herrgård att överleva i stor 60-literstunna, trots att den stod frostfritt. Det var liv i våras och sedan kom den liksom aldrig igång utan bara dog. :(
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  24. Åhhh!! Vilket underbart växthus du har. Vi har grävt och till våren skall vi bygga ett orangeri i gammal stil, med tegelsocket och gamla fönster...Som jag längtar!
    Visst är det bra med lådor och bingar!!

    Ha en fin kväll

    Jeanette :)

    SvaraRadera